Efter höstens succé är det nu äntligen dags för ett nytt vilt och vinmiddag.
Mat och dryck är ju en viktig del av jakten.

Vi har tagit fasta på detta och ordnar nu tillsammans med år mästerkock Bobo en oförglömlig upplevelse där vi ber honom att tillreda en fantastisk middag åt oss samt under kvällens lopp dela med sig av inspiration och tips om hur man tillreder vilt. Vi i föreningen kommer att dela med oss av tips om goda viner, och hur man kombinerar viltkött med viner.
Precis som förra gången vill vi även inkludera hela familjen och vänner i detta evenemang, så man, fru, barn och vänner är alla välkomna. Givetvis serverar vi ett alkoholfritt alternativ till alla som vill.
Vår idé är att gästerna skall erbjudas en fin trerättersmiddag lagad av viltkött under trevliga former, och att vi skall lära känna varandra i föreningen.

För att kunna erbjuda en helt förstklassig middag har vi verkligen ansträngt oss för att göra det möjligt för så många som möjligt att delta. Detta blir en fantastisk middag och ett normalt ”marknadspris” inne i en bättre Stockholmsrestaurant hade med säkerhet varit väsentligt högre. Förra middagen blev en succé och vi är glada och stolta för det. VI hoppas att ni vill vara med om att med denna gång börja göra detta event till en tradition, så att vi kan erbjuda liknande middagar en eller två gånger per år.

För att det skall kunna fungera har vi blivit tvungna att revidera priset, då ett avtal bara kan fungera om alla parter blir nöjda. Kostnaderna för våra leverantörer har ökat och förra hösten arbetade de litet ”i blindo” utan att i detalj analysera vilket stort arbete de hade ute i köket, varför de kunde inte täcka alla kostnader med det tidigare priset.
Vi måste vara femtio deltagare för att kunna organisera denna fina middag, så gå in och boka plats direkt!
Meny 16 maj 2025
Förrätt
Kryddstekt vildandsbröst på liten sparrissallad sallad med sin rillette, syltade trattkantareller, smultronemulsion, jordärtskockschips
– u —
Varmrätt
Helstekt rådjursfillé ”Wellington”, Karl-Johansvamp, Madeiravinsås, morotspuré och kålrabbi
– u —
Dessert
Pocherade rabarber med vaniljkräm, mandelskum och rostade nötter
Detta är vår planerade meny. Beroende på antal deltagare och tillgänglighet av kött kan förändringar ske.

Datum
Fredag 16 maj kl 18:30
Plats
Skogshem och Wijks Gård, Lidingö, Hustegavägen 1, Lidingö
Ledstjärnor för kvällen
Trevligt, lättsamt, mycket gott och lärorikt
Kursledning
Precis som i höstas har vi lyckats få med oss en av de allra duktigaste svenska kockarna som kommer att laga maten denna kväll. Hans namn är Bobo Bergström och har ett förflutet i det klassiska svenska köket så som köksmästare på Operakällaren, Clas på Hörnet, Restaurang Victoria. Bobo har även arbetat på ett flertal femstjärniga hotell i Schweiz, Norge och Västindien.
Dessutom har Bobo varit uttagen två gånger att representera Sverige i Bocuse d’Or – VM i matlagning.
Genomförande
Vi samlas och bekantar oss med varandra över en god fördrink. Därefter blir det en tre-rätters middag med olika sorters vilt och viner som passar till maten. Vi väver in litet information om mat och dryck under middagens förlopp.

Deltagare
Alla som är intresserade av god mat och dryck med inriktning på vilt. Jägare, icke-jägare, kompisar, barn, partners, alla är mycket välkomna. Ta tillfället i akt och fråga runt i din bekantskapskrets då detta är utmärkt tillfälle att få många att vidga vyerna runt vilt och även lära sig av de duktigaste aktörerna.
Pris
1380 SEK per person vilket inkluderar trevligt umgänge, duktig kursledning, trerättersmiddag och tre glas vin. Om man önskar mer vin kommer det att kunna köpas till på plats.
Givetvis går det bra att köpa middagen utan vin men med alkoholfritt alternativ, till en kostnad om 1260 SEK.
Anmälan
För att underlätta vår planering, och framför allt göra det möjligt att köpa in ingredienser så måste vi be alla gäster att anmäla sig senast den 24 april. Observera att anmälan är bindande.
Antalet platser är lite begränsat, så först till kvarn gäller som vanligt. Gå in på länken
och anmäl er snarast. Vi samarbetar med Studiefrämjandet i denna aktivitet. Observera att betalning måste ske i förskott för att gälla
Vad händer om man anmält sig och betalat men inte kan komma? Vi kan tyvärr inte betala tillbaka pengarna, men man har möjlighet att sända en ersättare över 20 år gammal som kan ”ta över” en redan betalad plats.
Om middagen inte blir av på grund av för få deltagare återbetalas givetvis hela summan.
/Jägareförbundet Lidingö